Spenótfőzelék

A spenótfőzelék egy kiváló választás babák számára, mivel magas a vas-, kalcium- és vitamin-tartalma.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 10 perc Főzési idő: 20 perc Teljes Idő: 30 perc
Hozzávalók
  • 200 g spenót (friss)
  • 1 burgonya
Instructions
    Utasítások
  1. Előkészítés

    Alaposan mossuk meg a spenótot és a burgonyát. A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.

  2. Elkészítés
    • Egy kis fazékban főzzük meg a burgonyát vízben, amíg puha nem lesz. Ezután adjuk hozzá a spenótot, és főzzük további 5-10 percig. (Opcionálisan a spenótot dinsztelhetjük is egy kávéskanálnyi vajon főzés helyett)
    • Ha a zöldségek megfőttek, pürésítsük őket botmixerrel. Adjunk hozzá még egy kis anyatejet vagy főzőlevet a kívánt állag eléréséhez.
Note
  • Természetesen mirelit spenóttal is elkészíthető. Ilyenkor ki kell olvasztani a spenótót először, majd a levét leszűrni és utána kezdhetjük a fent leírtakat.
  • Amennyiben már próbáltuk a babánál a fokhagymát, úgy tehetünk bele egy késhegynyi adagot.
  • Spenótot mérsékelt mennyiségben (hetente 1x) adj a babának, mivel magas az oxaláttartalma, ami bizonyos esetekben befolyásolhatja a kalcium felszívódását.

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!