Előkészítési idő: 10 percFőzési idő: 20 percTeljes Idő: 30 perc
Hozzávalók
200g spenót (friss)
1 burgonya
Utasítások
Előkészítés
Alaposan mossuk meg a spenótot és a burgonyát. A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Elkészítés
Egy kis fazékban főzzük meg a burgonyát vízben, amíg puha nem lesz. Ezután adjuk hozzá a spenótot, és főzzük további 5-10 percig. (Opcionálisan a spenótot dinsztelhetjük is egy kávéskanálnyi vajon főzés helyett)
Ha a zöldségek megfőttek, pürésítsük őket botmixerrel. Adjunk hozzá még egy kis anyatejet vagy főzőlevet a kívánt állag eléréséhez.
Note
Természetesen mirelit spenóttal is elkészíthető. Ilyenkor ki kell olvasztani a spenótót először, majd a levét leszűrni és utána kezdhetjük a fent leírtakat.
Amennyiben már próbáltuk a babánál a fokhagymát, úgy tehetünk bele egy késhegynyi adagot.
Spenótot mérsékelt mennyiségben (hetente 1x) adj a babának, mivel magas az oxaláttartalma, ami bizonyos esetekben befolyásolhatja a kalcium felszívódását.
Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!