Sárgarépapüré

Ez a recept egyszerű, tápláló és könnyen emészthető, ideális az első szilárd ételek bevezetéséhez.

Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 5 perc Főzési idő: 20 perc Pihenő idő: 5 perc Teljes Idő: 30 perc
Hozzávalók
  • 2-3 db sárgarépa
Utasítások
  1. Előkészítés
    • Mossuk meg alaposan a sárgarépákat. Hámozzuk meg őket, hogy eltávolítsuk a külső réteget.
    • Vágjuk a sárgarépákat kisebb darabokra, hogy gyorsabban és egyenletesebben puhuljanak.
  2. Elkészítés
    • Tegyük a sárgarépa darabokat egy párolóedénybe vagy egy kis lábosba. Ha pároljuk, használjunk elegendő vizet az alján, hogy ne égjen le. Ha főzzük, akkor annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
    • Főzzük a sárgarépát lágyra. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
Note
  • A sárgarépa pürét hűtőszekrényben 1-2 napig lehet tárolni. Fagyasztás esetén akár 1-2 hónapig is eltartható.
  • Mindig ellenőrizzük a hőmérsékletet, mielőtt a babának adjuk.
  • Kezdetben próbálkozzunk kis mennyiségekkel, hogy lássuk, hogyan reagál a baba.
  • Ha a baba nem fogadja jól az új ételt, később próbálkozzunk újra.
Kulcsszavak: sárgarépa, püré, babáknak,

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!