Ez a recept egyszerű, tápláló és könnyen emészthető, ideális az első szilárd ételek bevezetéséhez.
Sárgarépapüré
Hozzávalók
Utasítások
-
Előkészítés
- Mossuk meg alaposan a sárgarépákat. Hámozzuk meg őket, hogy eltávolítsuk a külső réteget.
- Vágjuk a sárgarépákat kisebb darabokra, hogy gyorsabban és egyenletesebben puhuljanak.
-
Elkészítés
- Tegyük a sárgarépa darabokat egy párolóedénybe vagy egy kis lábosba. Ha pároljuk, használjunk elegendő vizet az alján, hogy ne égjen le. Ha főzzük, akkor annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
- Főzzük a sárgarépát lágyra. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
Note
- A sárgarépa pürét hűtőszekrényben 1-2 napig lehet tárolni. Fagyasztás esetén akár 1-2 hónapig is eltartható.
- Mindig ellenőrizzük a hőmérsékletet, mielőtt a babának adjuk.
- Kezdetben próbálkozzunk kis mennyiségekkel, hogy lássuk, hogyan reagál a baba.
- Ha a baba nem fogadja jól az új ételt, később próbálkozzunk újra.