Paradicsomos burgonya

A paradicsomos burgonya recept nemcsak hogy megfelel a kisgyermekek táplálkozási igényeinek, hanem segít bővíteni az ízvilágukat is, miközben csak olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket a babák szervezete könnyen megemészt. A burgonya, paradicsom és zellerlevél kombinációja nemcsak ízletes, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, támogatva ezzel a babák egészséges fejlődését.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 9 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 39 perc
Hozzávalók
  • 1 burgonya
  • 2 paradicsom
  • 2-3 zeller levél
Instructions
    Utasítások
  1. Előkészítés
    • Alaposan mossuk meg a burgonyát, majd hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
    • Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg, távolítsuk el a bőrét forrázás útján, majd távolítsuk el a magokat. A magok eltávolítása szűrőn átpasszírozva a legegyszerűbb.
    • A zellerleveleket alaposan mossuk meg, majd vágjuk apróra.
  2. Elkészítés
    • A burgonyát annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi.
    • A paradicsom átpasszírozása után hozzáadjuk a zellert és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik.
    • A megpuhult krumplit leszűrjük, majd a paradicsomszósszal pürésítsük a keveréket botmixerrel vagy törjük össze villával a kívánt állagúra.
    • Ha szükséges, hígíthatjuk egy kis főzőlével vagy vízzel.
    • Az elkészült pürébe egy kávéskanálnyi olajat keverünk bele.
Note
  • Ha szeretnénk, egy evőkanálnyi csirkemellet is megfőzhetünk a paradicsomlében.

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!