A paradicsomos burgonya recept nemcsak hogy megfelel a kisgyermekek táplálkozási igényeinek, hanem segít bővíteni az ízvilágukat is, miközben csak olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket a babák szervezete könnyen megemészt. A burgonya, paradicsom és zellerlevél kombinációja nemcsak ízletes, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, támogatva ezzel a babák egészséges fejlődését.
Paradicsomos burgonya
Hozzávalók
Instructions
Utasítások
-
Előkészítés
- Alaposan mossuk meg a burgonyát, majd hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg, távolítsuk el a bőrét forrázás útján, majd távolítsuk el a magokat. A magok eltávolítása szűrőn átpasszírozva a legegyszerűbb.
- A zellerleveleket alaposan mossuk meg, majd vágjuk apróra.
-
Elkészítés
- A burgonyát annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi.
- A paradicsom átpasszírozása után hozzáadjuk a zellert és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik.
- A megpuhult krumplit leszűrjük, majd a paradicsomszósszal pürésítsük a keveréket botmixerrel vagy törjük össze villával a kívánt állagúra.
- Ha szükséges, hígíthatjuk egy kis főzőlével vagy vízzel.
- Az elkészült pürébe egy kávéskanálnyi olajat keverünk bele.
Note
- Ha szeretnénk, egy evőkanálnyi csirkemellet is megfőzhetünk a paradicsomlében.