Meggyes burgonyapüré

A meggyes burgonyapüré recept egyszerű és tápláló. A meggy kellemes savanykás íze remekül ellensúlyozza a burgonya édességét. Az ilyen típusú házi készítésű ételekkel nemcsak hogy egészséges alapanyagokat biztosíthatunk a babának, de hozzászoktathatjuk őket a különböző ízekhez is.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 45 perc
Hozzávalók
  • 1 Burgonya
  • 100 g meggy
Utasítások
  1. Előkészítés
    • Először is, megpucoljuk a burgonyát, majd kisebb darabokra vágjuk.
    • A meggyet is megmossuk. Ha friss meggyet használunk, akkor kimagozzuk. Ha fagyasztott a meggy, akkor előzőleg kiolvasztjuk.
  2. Elkészítés
    • A burgonyát egy  kis edényben, kevés vízben puhára főzzük, ami körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. A főzési idő lehet változó a burgonya típusától és a darabok méretétől függően.
    • Közben egy másik edényben, kevés vízzel, vagy akár anélkül, puhára főzzük a meggyet. Ez általában 5-10 perc alatt megtörténik.
    • Amikor mindkét összetevő megfőtt, a meggyet átpasszírozzuk egy szűrőn, majd összeturmixoljuk őket egy sima pürévé. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet, anyatejet vagy tápszert, hogy a kívánt állagot elérjük.
Note
  • Fontos, hogy a püré állaga ne legyen túl híg, különösen ha a baba még csak most kezdi a hozzátáplálást.

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!