A meggyes burgonyapüré recept egyszerű és tápláló. A meggy kellemes savanykás íze remekül ellensúlyozza a burgonya édességét. Az ilyen típusú házi készítésű ételekkel nemcsak hogy egészséges alapanyagokat biztosíthatunk a babának, de hozzászoktathatjuk őket a különböző ízekhez is.
Meggyes burgonyapüré
Hozzávalók
Utasítások
-
Előkészítés
- Először is, megpucoljuk a burgonyát, majd kisebb darabokra vágjuk.
- A meggyet is megmossuk. Ha friss meggyet használunk, akkor kimagozzuk. Ha fagyasztott a meggy, akkor előzőleg kiolvasztjuk.
-
Elkészítés
- A burgonyát egy kis edényben, kevés vízben puhára főzzük, ami körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. A főzési idő lehet változó a burgonya típusától és a darabok méretétől függően.
- Közben egy másik edényben, kevés vízzel, vagy akár anélkül, puhára főzzük a meggyet. Ez általában 5-10 perc alatt megtörténik.
- Amikor mindkét összetevő megfőtt, a meggyet átpasszírozzuk egy szűrőn, majd összeturmixoljuk őket egy sima pürévé. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet, anyatejet vagy tápszert, hogy a kívánt állagot elérjük.
Note
- Fontos, hogy a püré állaga ne legyen túl híg, különösen ha a baba még csak most kezdi a hozzátáplálást.