Karfiolfőzelék

A karfiol főzelék könnyen emészthető és tele van fontos vitaminokkal, mint a C-vitamin és a folsav. A karfiol enyhe íze miatt általában jól fogadják a kicsik, és remek alapot ad más ízek bevezetéséhez is. Az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a főzelék nemcsak tápláló, hanem gyorsan elkészíthető és változatosan kombinálható más zöldségekkel is.

Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 5 perc Főzési idő: 15 perc Teljes Idő: 20 perc
Hozzávalók
  • 5 dkg karfiol
  • 10 dkg burgonya
Utasítások
  1. Előkészítés
    • A burgonyát kockákra vágjuk
    • A karfiolt rózsáira bontjuk
  2. Elkészítés
    • Egy kevés vízben megfőzzük/pároljuk őket.
    • A karfiolt érdemes külön vízben megfőzni és amikor elkezd puhulni, a vizet kicserélni alatta, hiszen így kevésbe puffaszt.
    • Ha mindkettő elkészült egy kis margarinnal összekeverjük és pürésítjük.
Note
  • A főzővizet igény esetén egy csipet sóval ízesíthető

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!