Céklapüré

A céklapüré krumplival és almával alapanyagok tápanyagokban gazdagok és könnyen emészthetők. A cékla magas vas- és antioxidáns-tartalmával segít a baba vérképzésében és immunrendszerének erősítésében, míg a krumpli jó szénhidrátforrás, ami energiát ad a gyorsan növekvő babának. Az alma mindamellett, hogy C-vitamint és rostokat biztosít, édessége kellemesen ellensúlyozza a cékla és a krumpli ízét.

Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 40 perc
Hozzávalók
  • 1 cékla
  • 1 burgonya
  • 1 alma
Utasítások
    Előkészítés
  1. Előkészítés
    • Mossuk meg alaposan a céklát, az almát és a krumplit.
    • Hámozzuk meg őket, majd vágjuk kisebb darabokra.
  2. Elkészítés
    • Tegyük a céklát, almát és krumplit egy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket.
    • Főzzük őket puhára, ami körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Ellenőrizzük időnként, hogy puha-e a zöldség és gyümölcs.
    • Ha a zöldségek és a gyümölcs megpuhultak, szűrjük le a vizet (de tartsuk meg egy kis részét a pürésítéshez), majd pürésítsük az összetevőket egy turmixgépben vagy botmixerrel.
    • Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis főzővizet, hogy a kívánt állagot elérjük.
Note
  • Figyeljünk arra, hogy a cékla színezheti a kezét és a vágódeszkát, ezért érdemes óvatosan bánni vele.
  • A céklapürét tárolhatjuk a hűtőben egy jól záródó edényben, maximum 2-3 napig.

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!