A céklapüré krumplival és almával alapanyagok tápanyagokban gazdagok és könnyen emészthetők. A cékla magas vas- és antioxidáns-tartalmával segít a baba vérképzésében és immunrendszerének erősítésében, míg a krumpli jó szénhidrátforrás, ami energiát ad a gyorsan növekvő babának. Az alma mindamellett, hogy C-vitamint és rostokat biztosít, édessége kellemesen ellensúlyozza a cékla és a krumpli ízét.
Céklapüré
Hozzávalók
Utasítások
Előkészítés
-
Előkészítés
- Mossuk meg alaposan a céklát, az almát és a krumplit.
- Hámozzuk meg őket, majd vágjuk kisebb darabokra.
-
Elkészítés
- Tegyük a céklát, almát és krumplit egy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket.
- Főzzük őket puhára, ami körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Ellenőrizzük időnként, hogy puha-e a zöldség és gyümölcs.
- Ha a zöldségek és a gyümölcs megpuhultak, szűrjük le a vizet (de tartsuk meg egy kis részét a pürésítéshez), majd pürésítsük az összetevőket egy turmixgépben vagy botmixerrel.
- Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis főzővizet, hogy a kívánt állagot elérjük.
Note
- Figyeljünk arra, hogy a cékla színezheti a kezét és a vágódeszkát, ezért érdemes óvatosan bánni vele.
- A céklapürét tárolhatjuk a hűtőben egy jól záródó edényben, maximum 2-3 napig.