Avokádópüré

Az avokádó püré babáknak egyszerű és tápláló étel, amely kiválóan alkalmas a hozzátáplálás kezdeti szakaszában. Az avokádó magas tápanyagtartalma révén különösen kedvelt választás a kisbabák étrendjében.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 2 perc Főzési idő: 3 perc Teljes Idő: 5 perc
Hozzávalók
  • 1 avokádó
Utasítások
  1. Előkészítés
    • Válasszunk egy érett avokádót. Az avokádó érettségét úgy ellenőrizhetjük, hogy enyhén megnyomjuk a héját. Ha enyhén puha, akkor érett.
    • Vágjuk ketté az avokádót, és távolítsuk el a magját. Kanalazzuk ki a húsát a héjból.
  2. Elkészítés
    • Törjük össze az avokádó húsát egy villával vagy használjunk turmixgépet a simább állag eléréséhez. Ha a baba már idősebb, és kezdi megismerni a darabosabb állagokat, akkor hagyhatjuk kissé darabosra is.
Note
  • Az avokádó pürét azonnal tálaljuk, mivel gyorsan elszíneződhet.
  • Az avokádó általában 6 hónapos kortól ajánlott, de orvos vagy gyermekgyógyász tanácsát követve akár már korábban is bevezethető.
  • Bár az avokádó általában nem okoz allergiát, mindig figyelj a baba reakciójára, amikor új élelmiszert vezetsz be.
  • Ha maradék avokádó pürét szeretnél tárolni, tegyél rá egy fóliát közvetlenül a püré felszínére, hogy megakadályozd a barnulást.
Kulcsszavak: avokádó, püré, babáknak

Remélem elégedett vagy az elkészült étellel. Jó étvágyat!