Az avokádó püré babáknak egyszerű és tápláló étel, amely kiválóan alkalmas a hozzátáplálás kezdeti szakaszában. Az avokádó magas tápanyagtartalma révén különösen kedvelt választás a kisbabák étrendjében.
Avokádópüré
Hozzávalók
Utasítások
-
Előkészítés
- Válasszunk egy érett avokádót. Az avokádó érettségét úgy ellenőrizhetjük, hogy enyhén megnyomjuk a héját. Ha enyhén puha, akkor érett.
- Vágjuk ketté az avokádót, és távolítsuk el a magját. Kanalazzuk ki a húsát a héjból.
-
Elkészítés
- Törjük össze az avokádó húsát egy villával vagy használjunk turmixgépet a simább állag eléréséhez. Ha a baba már idősebb, és kezdi megismerni a darabosabb állagokat, akkor hagyhatjuk kissé darabosra is.
Note
- Az avokádó pürét azonnal tálaljuk, mivel gyorsan elszíneződhet.
- Az avokádó általában 6 hónapos kortól ajánlott, de orvos vagy gyermekgyógyász tanácsát követve akár már korábban is bevezethető.
- Bár az avokádó általában nem okoz allergiát, mindig figyelj a baba reakciójára, amikor új élelmiszert vezetsz be.
- Ha maradék avokádó pürét szeretnél tárolni, tegyél rá egy fóliát közvetlenül a püré felszínére, hogy megakadályozd a barnulást.