Karfiolfőzelék

A karfiol főzelék könnyen emészthető és tele van fontos vitaminokkal, mint a C-vitamin és a folsav. A karfiol enyhe íze miatt általában jól fogadják a kicsik, és remek alapot ad más ízek bevezetéséhez is. Az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a főzelék nemcsak tápláló, hanem gyorsan elkészíthető és változatosan kombinálható más zöldségekkel is.

Karfiolfőzelék

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 5 perc Főzési idő 15 perc Teljes Idő 20 perc

Hozzávalók

Utasítások

  1. Előkészítés
    • A burgonyát kockákra vágjuk
    • A karfiolt rózsáira bontjuk
  2. Elkészítés
    • Egy kevés vízben megfőzzük/pároljuk őket.
    • A karfiolt érdemes külön vízben megfőzni és amikor elkezd puhulni, a vizet kicserélni alatta, hiszen így kevésbe puffaszt.
    • Ha mindkettő elkészült egy kis margarinnal összekeverjük és pürésítjük.

Note

  • A főzővizet igény esetén egy csipet sóval ízesíthető
Kategória