A karfiol főzelék könnyen emészthető és tele van fontos vitaminokkal, mint a C-vitamin és a folsav. A karfiol enyhe íze miatt általában jól fogadják a kicsik, és remek alapot ad más ízek bevezetéséhez is. Az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a főzelék nemcsak tápláló, hanem gyorsan elkészíthető és változatosan kombinálható más zöldségekkel is.
Karfiolfőzelék
Hozzávalók
Utasítások
-
Előkészítés
- A burgonyát kockákra vágjuk
- A karfiolt rózsáira bontjuk
-
Elkészítés
-
Egy kevés vízben megfőzzük/pároljuk őket.
-
A karfiolt érdemes külön vízben megfőzni és amikor elkezd puhulni, a vizet kicserélni alatta, hiszen így kevésbe puffaszt.
-
Ha mindkettő elkészült egy kis margarinnal összekeverjük és pürésítjük.
-
Note
- A főzővizet igény esetén egy csipet sóval ízesíthető
